Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهاره شعبانی، مدیر دارالقرآن یاسین اراک‌ و بانوی مروج سوره یاسین در گفت‌و‌گو با ایکنا از استان مرکزی، درباره فعالیت‌های این مرکز اظهار کرد: بنده از سال 90 در حوزه تخصصی قرآن ورود پیدا کرده و به‌عنوان مربی قرآن فعالیت‌های خود را آغاز کردم  ‌و در سال 93 با حضور در نمایشگاه قرآن شهر تهران با مؤسسه معارف اسلامی امام رضا‌(ع) قم در طرح دسته‌جمعی سوره یاسین شرکت کردم و عضو خانواده یاسین شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: پس از بازگشت از نمایشگاه قرآن علاقه بنده به سوره یاسین چند برابر شد تا حدی که در کلاس‌های خود خواندن این سوره را برای بچه‌ها و والدین آن‌ها پیشنهاد می‌دادم که کم‌کم تصمیمی در بنده شکل گرفت و دیدم که چقدر خوب است که مردم استان مرکزی هم در ختم سوره یاسین سهیم شوند لذا با مؤسسه معارف اسلامی امام رضا‌(ع) قم تماس گرفتم و در‌خواست کردم که ‌می‌خواهم اعضایی را به خانواده یاسین بیفزایم و در راستای ترویج ‌و فضیلت این سوره فعالیت کنم. بدین‌صورت بود که طی سال‌های 93 و 94 به‌عنوان نماینده خانواده یاسین در استان مرکزی و مدیر دارالقرآن یاسین اراک فعالیت خود را زیر نظر مؤسسه معارف اسلامی امام رضا‌(ع) قم آغاز کردم.

موفقیت‌هایم را مدیون همسرم هستم
مدیر دارالقرآن یاسین اراک افزود: نقش همسرم در مسیری که قدم گزاردم را نباید نادیده گرفت زیرا در سال 93 در نمایشگاه قرآنی که در تهران برگزار شده بود وی این طرح را به من معرفی کرد و‌ همان زمان مرا ثبت‌نام کرد و از همان‌جا استارت اولیه این کار زده شد لذا من موفقیت‌هایم را مدیون ایشان هستم‌ و در حال حاضر هم با هم همکاری می‌کنیم.

مشارکت خانواده
وی بیان کرد: همسرم به قرآن علاقه دارد و قاری است چون بنده مربی قرآن کودکان هستم به واسطه تأثیر‌پذیری کودکان در سنین پایین همسرم توصیه می‌کند که در این سنین با بچه‌ها کار قرآنی بیشتری انجام دهم. بنده ‌دو پسر دو‌قلو دار‌م که مبلّغ قرآن هستند‌، به‌خاطر دارم فرزندانم از سنین کودکی هر جایی که من و پدرشان ‌برای تبلیغ قرآن می‌رفتیم آشنایی پیدا می‌کردند و اکنون در حوزه‌ها، پایگاه‌های بسیج و ... در ارتباط با بحث قرآن و سوره یاسین تبلیغ می‌کنند و در نهایت باید بگویم فعالیت در این حوزه خللی در زندگی شخصی من وارد نکرده بلکه همیشه خانواده و همراهی آن‌ها به من کمک کرده است.
مدیر دارالقرآن یاسین اراک اظهار کرد: در ابتدای فعالیت این مرکز نمایشگاه قرآنی در اراک برگزار شد و ‌در آن محل غرفه‌ای را با همکاری همسرم در نظر گرفتیم و چند روز در آن مکان فعالیت کردیم که خوشبختانه در طول چند روز فعالیت در نمایشگاه و تبلیغاتی که برای ختم سوره یاسین انجام گرفت نزدیک به 900 نفر عضو خانواده یاسین شدند‌ و از طرح ختم سوره یاسین بسیار استقبال کردند.

عضویت 3 هزار نفر در خانواده یاسین
شعبانی بیان کرد: در حال‌حاضر خانواده یاسین بیش از 12 هزار عضو در سطح کشور و نزدیک به 3 هزار عضو هم در استان مرکزی دارد و استان مرکزی امسال رتبه‌ اول را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: هر فردی که در این طرح شرکت می‌کند در هر ساعتی از شبانه‌روز این سوره را تلاوت می‌کند و سعی کردیم در شهر اراک در کنار این کاری که انجام شده است‌، برای افرادی که عضو خانواده یاسین شدند ختم‌های دسته‌جمعی یاسین در امامزاده‌ها و مؤسساتی که با ما در ارتباط هستند کلاس‌‌هایی چون تفسیر موضوعی برگزار کنیم.
مدیر دارالقرآن یاسین اراک گفت: هر فردی که به عضویت خانواده یاسین درمی‌آید یک فرم ثبت‌نام دریافت می‌کند و پس از تکمیل، این فرم‌ها به مرکز قم ارسال‌ و در آن‌جا نگهداری می‌شود. اعضای خانواده یاسین هر روز در ختم سوره یاسین شرکت می‌کنند که پنج‌شنبه هر هفته به اعضای اراک اختصاص دارد و برای افرادی که با بیماری یا مشکلی مواجه هستند به نیت این افراد ختم یاسین گرفته می‌شود.

تأثیر سوره یاسین در زندگی
شعبانی بیان کرد: بنده بسیار از خواندن این سوره در زندگی شخصی تأثیر گرفتم به طوری که گاهی به موجب بروز مشکل ‌با انس گرفتن این سوره این مشکل با لطف خداوند حل شده است، خواندن سوره یاسین به انسان‌ها صبر می‌آموزد و توکل به خداوند را دوچندان می‌کند.
وی اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانیم سوره یاسین به‌عنوان قلب قرآن نامیده شده است و پیامبر اکرم‌(ص) به خواندن این سوره تأکید می‌کردند و آرزو داشتند که این سوره بر قلب امتشان جای گیرد و هدفمان تحقق بخشیدن آرزوی پیامبر‌(ص) است یعنی سوره یاسین در قلب نوجوانان و جوانان جای گیرد.
مدیر دارالقرآن یاسین اراک گفت: از آن‌جایی که خواندن سوره یاسین به لحاظ لغوی دشوار نیست و زمان زیادی نمی‌برد، جوانان به واسطه تلاوت این سوره می‌توانند به خواندن کل قرآن روی آورند و به آرامشی وصف‌ناپذیر دست پیدا کنند.

تنها خواندن قرآن ‌کافی نیست
شعبانی گفت: کسی که در حوزه قرآن ورود پیدا می‌کند در ابتدا باید تدبر در آیات و آشنایی با مفاهیم قرآن را نیز بیاموزد و خواندن قرآن تنها کافی نیست.
وی اظهار کرد: علاوه بر نوجوانان و جوانان، مادران باردار ‌نیز عضو خانواده یاسین هستند ‌و دوست دارند که کودکان‌شان روزی عضو این خانواده شوند به همین علت با نیت فرزند دلبند خود سوره یاسین را می‌خوانند.
مدیر دارالقرآن یاسین اراک بیان کرد: هدف بنده این است که خانواده یاسین روز‌به‌روز گسترش پیدا کند خوشبختانه در بعضی از شهرستان‌ها و حتی روستاها نماینده‌هایی داریم که برای علاقه‌مندان این طرح را توضیح می‌دهند.

مراکز قرآنی و ادارات از طرح‌های جدید قرآنی استقبال نمی‌کنند
شعبانی افزود: بعضی از مراکز قرآنی و ادارات در حیطه کاری خود فعالیت می‌کنند و از طرح‌های جدید قرآنی استقبال نمی‌کنند و این موضوع گاهی دلسردمان می‌کرد اما‌، با تمام وجود کار خود را ادامه می‌دادیم. در حال‌ حاضر کمک‌هزینه‌ای از هیچ جایی دریافت نکردیم و خودمان تا جایی که در حد بضاعتمان بوده، هزینه کرده‌ایم.

فقدان مکان مناسب
مدیر دارالقرآن یاسین اراک ادامه داد: اکنون به علت مشکلات مالی فاقد مکان مناسب برای تدریس‌، کلاس و برگزاری ختم سوره یاسین هستیم که امیدواریم با مساعدت خیران و افرادی که در حوزه قرآنی فعالیت می‌کنند مشکل‌ مکان برطرف شود تا بتوانیم با قدرت بیشتر در این مسیر گام برداریم و روز‌به‌روز شاهد افزایش اعضای خانواده یاسین باشیم.
وی بیان کرد: با توجه به وجود مشکل مکان دارالقرآن در حال‌حاضر در مسجد محمدی واقع در خیابان آیت‌الله سعیدی به‌عنوان مسئول کانون فرهنگی ‌و کانون خادمیاران رضوی و مربی قرآن مشغول فعالیت هستم و در سطح شهر برای توضیح طرح ختم سوره یاسین به مؤسسات مختلف مراجعه می‌کنم. افراد علاقه‌مند به شرکت در ختم سوره یاسین می‌توانند با دو شماره 09354630023 و09186952804 تماس حاصل کنند.
مدیر دارالقرآن یاسین اراک گفت‌: به مدت ‌دو سال است که در مدارس ابتدایی و متوسطه اول و دوم اراک برای دانش‌آموزان علاقه‌مند جلسات انس با قرآن و انس با سوره یاسین برگزار می‌شود.

‌چهره موفق در راه ترویج سوره یاسین
شعبانی در ادامه اظهار کرد: سال 94 در همايش «ياسين در آينه معرفت» با حضور آيت‌الله العظمی سبحانی از مراجع عظام تقليد و جمع کثیری از طلاب و مراجع از بنده به سبب ترويج عظمت سوره مباركه ياسين و توسعه خانواده ياسين و تشكيل كلا‌س‌های قرآنی در استان مركزی تجلیل شد. همچنین امسال در پانزدهمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه که در شهر مشهد برگزار شد ‌بین اسامی بانوان از بنده ‌به‌عنوان چهره موفق در راه ترویج فضیلت و عظمت سوره مبارکه یاسین تجلیل شد.
وی افزود: اکنون بنده در حال تهیه سه کتاب در بخش کودکان تحت عنوان شأن نزول سوره یاسین در زمینه شعر و قصه و شناخت فضائل سوره یاسین‌ هستم که تصویر‌گری آن انجام شده و در دست چاپ است، همچنین کتاب آموزش مفاهیم نهج‌البلاغه ویژه کودکان ‌که حکمت‌های پند‌آموز را به تصویر می‌کشد نیز در دست چاپ است.

نصیحت به خانواده‌ها
شعبانی گفت: به نوجوانان و جوانان و خانواده‌های آن‌ها توصیه می‌کنم با توجه به‌ اینکه کشور ما مورد هجمه‌های بیگانگان قرار می‌گیرد تدبر در قرآن، مطالعه احکام و سیره اهل‌بیت(ع) و همچنین الگو گرفتن از آن‌ها مورد توجه قرار گیرد تا از انحرافات دور نگه داشته شوند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی سوره یس استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۷۹۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با بیان اینکه رهبر انقلاب در تفسیر قرآن تلاش دارند هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی برای هدایت جامعه باشد، گفت:نگاه قرآنی ایشان منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه قرآن با جان و روح ایشان عجین است وهر سخنی می‌گویند، قرآنی است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در دانشگاه معارف اسلامی در حال برگزاری است.

در این مراسم آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه، درباره تازگی و طراوت پیوسته قرآن کریم و درک مفاهیم جدید از آن، اظهار داشت: شخصی از یکی از ائمه اطهار علیهم السلام پرسید که چگونه است قرآن با اینکه هر روز قرائت می‌شود ولی باز بر طراوت آن افزوده می‌شود؟ حضرت در پاسخ فرمودند چون خداوند متعال قرآن را برای صدر اسلام و زمان خاصی نفرستاده است و پیام الهی باید تا قیامت در جامعه بشری طنین‌انداز باشد.

او ادامه داد: خدای متعال می‌فرماید: «اِنَّ اللهَ تَعالَى لَمْ یَجْعَلِ الْقُرآنَ لِزّمان دُوْنَ زمان وَلا لِناس دُوْنَ ناس فَهُوَ فِى کُلِّ زَمان جَدیدٌ وَعِنْدَ کُلِّ قَوْم غَضٌّ اِلى یَوْمِ الْقِیامَةِ» قرآن کریم از ابتدا هدی للناس بوده است و خواهد بود در نتیجه در تمامی زمان‌ها از دوران پیامبر (ص) تا زمان‌های دیگر تازگی و طراوت دارد.

استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به همکاری بسیاری از مراکز علمی در داخل و خارج کشور در برگزاری این کنگره، اظهار داشت: این کنگره بهانه‌ای برای پرداختن به قرآن کریم شده است. زیرا جامعه ما جامعه قرآنی است و این کنگره هم در راستای این موضوع برگزار می‌شود.

اهتمام رهبر انقلاب به تفسیر قرآن در دوران قبل و بعد از انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب بر این باورند که از راه قرآن می‌توان در دل‌ها نفوذ کرد، تصریح کرد: ایشان هم قبل و هم بعد از انقلاب اسلامی مباحث قرآنی و تفسیری را ادامه دادند. هرچند که من افسوس می‌خورم که تفسیر برخی از سوره‌ها ناتمام مانده است. اگر ایشان فرصتی داشتند یا هیئتی تحت نظارت ایشان تشکیل می‌شد تا کار  دنبال شود خیلی ارزشمند بود و  ذخیره گرانقدری برای آینده داشتیم.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه تفسیر رهبر انقلاب در قبل و بعد از انقلاب متفاوت است، توضیح داد: قبل از انقلاب سوره‌هایی را تفسیر کردند که به مبارزه با رژیم کمک کند و جنبه مبارزاتی و انقلابی داشته باشد. بعد از انقلاب هم متناسب با نیاز روز به تفسیر سوره‌ها پرداختند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از اقدام مقام معظم رهبری به تفسیر قرآن در حدود 35 سالگی یاد کرد و گفت: ایشان در آن دوران کوله‌باری از دانش داشتند و با تسلط خاص به مباحث تفسیری پرداختند. تفسیر ایشان با مراجعه به منابع گوناگون شیعه و اهل سنت و از رهگذر اجتهاد و تفکر و عقل و خرد بوده و هر کجا تفسیر قرآن به قرآن لازم بوده این کار را کرده‌اند و اگر در جایی نیاز به روایت بوده است از آن بهره بردند.

رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری

استاد درس خارج حوزه در خصوص رویکرد تفسیری مقام معظم رهبری توضیح داد: نگاه ایشان در تفسیر قرآنی از سویی اجتهادی است و از سوی دیگر متناسب با موضوعات زمانه است. امام هادی (ع) فرمودند: لم یجعله زمان دون زمان؛ یعنی قبل از انقلاب یک نوع اقتضاء دارد و بعد از آن هم اقتضاء دیگر و می‌توان سخن از عدالت اجتماعی و جهاد و غیره مطابق آیات قرآن به میان آورد.

او ادامه داد: نگاهی که مقام معظم رهبری حداقل در سوره مبارکه توبه دارند، الهام‌گرفته از کریمه «أَفَلَا یَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا» است یعنی وقتی بحث تلاوت و تجوید و ترجمه و حفظ مطرح می‌شود، یکی از نکات قبل از آن، تدبر در قرآن است یعنی درک کنیم قرآن چگونه با ما سخن گفته است. خداوند در قرآن فرموده است: «وَأَنْزَلْنَا إِلَیْكَ الذِّكْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَفَكَّرُونَ« منزلت پیامبر(ص)، منزلت تبیین است لذا هم باید به محکمات توجه کرد و هم متشابهات به محکمات ارجاع داده شود.

حسینی بوشهری با بیان اینکه رهبر انقلاب با اتکا بر این آیه به تفسیر قرآن اقدام کردند، خاطرنشان کرد: ایشان با پشتوانه علمی قابل قبول که خواص بپسندند و عوام بفهمند، تفسیری رسا و روان ارائه کردند. به طوری که مخاطبان عام آن را می‌فهمند زیرا مخاطبان امروز و دیروز ایشان از طبقات مختلف علمی و اقشار مختلف مردم بوده‌اند و این جای تحسین دارد.

تفسیر قرآن به قرآن در بیان رهبر انقلاب

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه از تفسیر قرآن به قرآن در بیان مقام معظم رهبری یاد کرد و توضیح داد: ابن عباس از پیامبر(ص) نقل کرده است که «القرآن یفسر بعضه بعضا» یعنی برخی آیات برخی آیات دیگر را تفسیر می‌کند و مفسر باید اشرافی بر سایر آیات داشته باشد تا به بیراهه نرود. به عنوان مثال در سوره توبه بیان شده است: «أَلَا تُقَاتِلُونَ قَوْمًا نَكَثُوا أَیْمَانَهُمْ وَهَمُّوا بِإِخْرَاجِ الرَّسُولِ وَهُمْ بَدَءُوكُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ ۚ أَتَخْشَوْنَهُمْ ۚ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ» سه جرم سنگین برای کفار بیان کرده است؛ اول اینکه پیمان‌شکنی و نقض عهد کردند، جرم دوم اخراج پیامبر(ص) از صحنه بود و جرم سوم هم اینکه آنان شروع‌کننده بودند.

او ادامه داد: آیه با مفهوم استفهامی آغاز شده است که به نظر بنده اهمیت آن بیشتر از جایی است که مستقیما فرمان جهاد با کفار را داده است؛ فرموده آیا وقت آن نرسیده است که با کفار پیکار کنید؛ رهبر معظم انقلاب این آیه سوره توبه را با دو آیه سوره ممتحنه جمع عالمانه‌ای کرده‌اند.

استاد درس خارج تصریح کرد: در سوره توبه فرمان به قتل عنوان شده اما در آیات هشتم و نهم سوره ممتحنه فرموده است: «لَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ لَمْ یُقَاتِلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَلَمْ یُخْرِجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ أَنْ تَبَرُّوهُمْ وَتُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُقْسِطِینَ؛ إِنَّمَا یَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قَاتَلُوكُمْ فِی الدِّینِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِیَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَىٰ إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ ۚ وَمَنْ یَتَوَلَّهُمْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ» ایشان فرموده است، اگر دشمنان کاری به دین ما نداشتند و طمع‌ورزی به کشور و خاک ما نداشتند براساس آیات قرآن ما با آنان دشمنی نداریم. نتیجه آن که آیه ملاک به دست ما داده است.

حسینی بوشهری با اشاره به اینکه قبل از انقلاب می‌گفتند محمدرضا پهلوی شاه شیعه است بنابراین باید به او حرمت گذاشت و با او مقابله نکرد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مقام معظم رهبری در تفسیرشان فرموده‌اند اگر امپراتوری روم مسیحی در یک سو و عبدالملک مروان در سوی دیگر ماجرا باشد، باید ببینیم چه کسی به دین ما ضربه زده و جان و مال و ناموس مسلمین را تهدید می‌کند. بنابراین مقابله ما با عبدالملک مروان است. اگر کسی آرام است و نقشه برای دین ما ندارد ما جنگی با او نداریم. این تعبیر ایشان در زمان شاه اشاره به محمدرضا پهلوی بود.

شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه همچنین از گرایش اجتماعی رهبر انقلاب در تفسیر قرآن یاد کرد و گفت: نباید خود را به احکام فردی اسلام محصور کنیم، بلکه باید رویکرد هدایتی، تربیتی و اجتماعی داشته باشیم. به همین دلیل رهبر انقلاب سراغ چنین آیاتی رفتند و این نکته شاهکار ایشان است. زیرا قبل و بعد از انقلاب این نگاه را داشته‌اند.

او توضیح داد: اگر سخن از درد اجتماعی است، ایشان درمان را هم از قرآن بیان کرده‌اند. قرآن هم موعظه و شفای صدور و هم رحمت برای مؤمنان است و زنگارها را از دل بیرون می‌برد و دل‌ها را نرم می‌کند و زمینه هدایت انسان فراهم خواهد شد و انسان هدایت‌یافته هم مشمول رحمت الهی می‌شود.

حسینی بوشهری با اعتقاد به اینکه مقام معظم رهبری در تفسیر خود تلاش دارند تفسیر هم موعظه باشد و هم زنگارزدایی کند تا نتیجه آن هدایت جامعه باشد، یادآوری کرد: نگاه قرآنی ایشان البته منحصر به چند جلد تفسیر نیست، بلکه مباحث قرآنی با جان و روح ایشان عجین است و هر وقت سخنی می‌گویند، سخن قرآنی است و البته نکته‌سنجی‌های دقیق ایشان در سخنان ماه مبارک رمضان، در جای خود محفوظ است.

 استاد درس خارج حوزه باز حساسیت رهبر انقلاب درباره اسرائیلیات و روایات مجعول یاد کرد و گفت: یکی از کارهای جریان نفوذ وارد کردن روایات جعلی بین روایات صحیح است و ایشان با تتبع دقیق این موارد را شناسایی کرده‌اند.

او ادامه داد: نکته دیگر در مباحث تفسیری رهبری، توجه به سنن اجتماعی است و آن را بر مسائل امروز جامعه منطبق کرده‌اند. همچنین از دیگر موضوعات مهم در فرمایشات ایشان آن است که شبهه‌زدایی کرده‌اند لذا بارها بر رفع شبهه جوانان تاکید فراوانی کرده‌اند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه با اشاره به آیاتی که ممکن است برای مخاطب جوان ایجاد شبهه کند، توضیح داد: به عنوان مثال آیه «فَاقْتُلُوا الْمُشْرِكِینَ حَیْثُ وَجَدْتُمُوهُمْ وَخُذُوهُمْ وَاحْصُرُوهُمْ وَاقْعُدُوا لَهُمْ كُلَّ مَرْصَدٍ» رهبر انقلاب پاسخ داده‌اند که دستور قرآن در این آیه بدون مقدمات نیست و شبهه برای کسانی ایجاد می‌شود که به این مقدمات توجه ندارند. زیرا اسلام برای کشتن کسی نیامده است بلکه آمده است تا به انسان‌ها حیات و زندگی طیبه بدهد: «اذا دعاکم لما یحییکم» ولی زندگی حق همه است نه اینکه برخی حق حیات داشته باشند و برخی را از حیات محروم کنند، یعنی بکشند و بزنند و ببرند و جامعه اسلامی در برابر آنان سکوت کنند. 

حسینی بوشهری با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه اظهار داشت: کودک و زن فلسطینی هم حق حیات دارند و اینکه رژیم اسرائیل آنان را بکشد و نابود کند و بعد بگوییم نباید از حقشان دفاع کنند، خلاف دستورات قرآن کریم است.

او با تأکید بر اینکه ما حق نداریم دست ایران و حزب الله و مردم یمن را برای مبارزه با اسرائیل ببندیم، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در تفسیر خود بر این باورند که اسلام باید بتواند پیام خود را منتقل کند و افراد در برابر آن مزاحمت درست نکنند. عاطفه و محبت تا جایی است که آنان با منطق با ما برخورد کنند. زنادقه و پیروان فرق دیگر در مسجد با ائمه مناظره می‌کردند و تا جایی که استدلال مطرح بود ائمه اطهار علیهم السلام نیز با محبت با آنان رفتار می‌کردند. 

استقبال گسترده استادان از این کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای

در ادامه این کنگره حجت‌الاسلام و المسلمین روح‌الله شاکری، رئیس دانشگاه معارف اسلامی، اظهار داشت: رسالت ما این است که از اندیشه اندیشمندانی استفاده کنیم که به منشا نورانی قرآن متصل باشند لذا تصور می‌کنیم دیر وارد بررسی اندیشه‌های قرآنی مقام معظم رهبری شده‌ایم ولی باز گامی در این مسیر نورانی است.

او تصریح کرد: هبر معظم انقلاب اسلامی روح اندیشه خود را از قرآن کریم گرفته‌اند و هم قبل از انقلاب مورد اقبال جوانان و مردم بوده و هم امروز این اندیشه علاقه‌مندان زیادی در فضای دانشگاه‌ها دارد.

رئیس دانشگاه معارف اسلامی از ارسال مقالات تحصصی به کنگره یاد کرد و گفت: حدود 200 مقاله به کنگره ارسال شده از این تعداد، در مرحله اول 150 مقاله انتخاب و در بازبینی مجدد 70 مقاله برتر انتخاب شد؛ این حجم گسترده استقبال استادان از این کنگره نشان می‌دهد که استادان معارف به مسئله قرآن و اندیشه رهبر انقلاب اقبال فراوانی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • تعلیق فعالیت یکی از اعضای شورای شهر بندر امام (ره)
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • ◄ معرفی شرکت های کشتیرانی در ایران
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود